PERSBERICHT 

27 november 2020

Tijdelijke vliegverbinding tussen Sint Eustatius en Bonaire 

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een contract afgesloten met WinAir voor een tijdelijke vliegverbinding tussen Sint Eustatius en Bonaire. Door de Covid-19 maatregelen zijn veel reguliere vliegverbindingen in de regio uitgevallen. Hierdoor zijn de bovenwindse eilanden slecht verbonden met de buitenwereld. Om de connectiviteit in Caribisch Nederland te waarborgen, wordt daarom een tijdelijke vlucht tussen Sint Eustatius en Bonaire opgezet.

De vlucht wordt uitgevoerd door WinAir en vliegt vanaf 1 december 2020 iedere dinsdag. Het vliegtuig, met daarin plek voor 40 personen, vertrekt om 09:15 uur uit Sint Eustatius en om 12:00 uur vanuit Bonaire. De vlucht duurt ongeveer 2 uur. Saba en Sint Eustatius zijn onderling bereikbaar volgens het reguliere vluchtschema van WinAir. Zo zijn alle eilanden in Caribisch Nederland met elkaar verbonden. Reizigers moeten zich altijd houden aan de inreismaatregelen die op de eilanden van kracht zijn.

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken benadrukt dat het gaat om een tijdelijke oplossing om inwoners te helpen. Zoals studenten, zakelijke reizigers en mensen die de eilanden bezoeken voor familieaangelegenheden. Iedere twee weken wordt de situatie geëvalueerd en bekeken of de vluchten worden voortgezet. 

Tickets zijn te koop bij Maduro Travel. Kijk voor meer informatie over ticketprijzen, inreismaatregelen en het boeken van tickets op www.madurotravel.com

Boekingen gaan via Maduro Travel, via tel +5999 7331600 (Curacao), tel. +599 7177780 (Bonaire) of via email: info@madurotravel.com. Op Sint Eustatius kan men ook contact opnemen met Winair (4 Piek Services NV, Franklin D Roosevelt Airport) voor reserveringen via tel. +599 318 2381 / 1(305) 395 5314 / 1 (721) 545 2568 of via email: winaireux@gmail.com

KOMUNIKADO DI PRENSA

27 di novèmber 2020

Konekshon aéreo temporario entre Sint Eustatius i Boneiru

Ministerio di Asuntunan Interno a sera un kontrakt ku WinAir pa un konekshon temporario di buelo entre Sint Eustatius i Boneiru. Pa motibu di e medidanan di Covid-19 hopi konekshon di buelo regular den e region a kai afó. Pa e motibu aki e islanan ariba tin mal konekshon ku eksterior. Pa garantisá e konektividat den Hulanda Karibense, ta instalá un buelo temporario entre Sint Eustatius i Boneiru.

WinAir ta ehekutá e buelo i ta bula kada djamars entrante promé di desèmber 2020. E avion, ku tin lugá pa 40 persona, ta sali 9:15 or di mainta for di Sint Eustatius i 12or di mèrdia for di Boneiru. E buelo ta dura mas o ménos 2 ora. Por bula entre Saba i Sint Eustatius segun e skema di buelo regular di WinAir. Asina tur isla den Hulanda Karibense ta konektá ku otro. Pasaheronan semper mester tene nan mes na e medidanan di entrada ku ta na vigor na e islanan.

Ministerio di Asuntunan Interno ta enfatisá ku ta trata di un solushon temporario pa yuda habitante, manera studiante, hende ku ta biaha pa negoshi i hende ku ta bishitá e islanan pa asuntu di famia. Kada dos siman lo evaluá e situashon i mira si lo kontinuá e buelonan.

Por kumpra ticket na Maduro Travel via tel +5999 7331600 (Curacao), tel. +599 7177780 (Bonaire) of via email: info@madurotravel.com. Pa mas informashon tokante preis di ticket, medida di entrada i reservashon di ticket por wak riba www.madurotravel.com.


PRESS RELEASE

November 27th, 2020

Temporary flight connection between St. Eustatius and Bonaire 
The Ministry of Interior Relations concluded an agreement with WinAir for a temporary flight connection between St. Eustatius and Bonaire. Due to the Covid-19 measures, many regular flight connections in the area were cancelled. As a result, the Leeward Islands are poorly connected to the outside world. That is why, to guarantee connectivity in the Caribbean Netherlands, a temporary flight is set up between St. Eustatius and Bonaire.

Theflight is operated by WinAir and from the 1st of December 2020, it is scheduled every Tuesday. The airplane, with a capacity of 40 people, departs St. Eustatius at 09:15 o’clock and departs Bonaire at 12:00 o’clock. The flight takes about 2 hours. Saba and St. Eustatius are mutually connected according to the regular flight schedule of WinAir. This way, all islands in the Caribbean Netherlands are connected. Travellers must comply with the entry requirements that are applicable on the islands.

The Ministry of Interior Relations emphasises that it regards a temporary solution to assist residents, e.g. students, business travellers, and people who visit the islands for family matters. The situation is evaluated every two weeks and it is then determined whether the flights are continued. 

Tickets can be purchased at Maduro Travel offices in Bonaire and Curacao. For more information about ticket fares, entry requirements, and booking a ticket, go to www.madurotravel.com. or contact tel. +599 7177780 (Bonaire), +5999 7331600 (Curacao) or Winair (4 Piek Services NV, Franklin D Roosevelt Airport) in St. Eustatius via tel. +599 318 2381 / 1(305) 395 5314 / 1 (721) 545 2568 or via email: winaireux@gmail.com

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.