Op verzoek van gezaghebber Edison Rijna heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken besloten voor Bonaire een negatief reisadvies af te kondigen. Op de website nederlandwereldwijd.nl zal de code geel voor Bonaire nog vandaag in oranje worden veranderd. Dat betekent dat toeristen wordt afgeraden naar het eiland te reizen.

De hotelsector op Bonaire is buitengewoon boos over de actie van gezaghebber. De belangenorganisatie Bonhata voelt zich overvallen en spreekt van paniekvoetbal. Zij wijst erop dat geen van de 30 huidige actieve besmettingen te linken is aan vakantiegangers. Alle bezoekers van het eiland zijn verplicht zich vlak voor vertrek te laten testen. Zonder negatieve uitslag worden ze niet tot de vlucht toegelaten.

Tegenover de Telegraaf zegt toerismeconsultant Bous Scholts: ,,Dit besluit is genomen zonder goed na te denken over de nadelige gevolgen voor ons eiland. De Nederlandse toerist is al zeer huiverig om te reizen en Bonaire is nog een van de weinige veilige bestemmingen. Met de verplichte PCR-testen en alle preventieve maatregelen in de reissector zou een oranje reisadvies niet nodig hoeven zijn. Dat levert heel veel schade op.”

Het besluit van Bonaire heeft de luchtvaartmaatschappijen en touroperators onaangenaam verrast. Bonaire was met Curaçao tot vandaag de enige ‘veilige’ verre bestemming. Reisorganisaties zijn meteen begonnen klanten die een vakantie naar Bonaire hebben gereserveerd om te boeken naar Curaçao.

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.