Air Belgium start in december een lijndienst van Brussels Airport naar Mauritius, bovenop de bestaande vluchten van Charleroi naar Guadeloupe en Martinique. Volgend jaar hoopt de Belgische maatschappij verder uit te breiden naar de Nederlandse Antillen en de VS.

Dat heeft Air Belgium volgens Belgische media op een persconferentie gezegd. Details ontbreken nog. Ook heeft het bedrijf bekendgemaakt dat 2019 is afgesloten met een winst voor belastingen van 5,6 miljoen euro, op een omzet van 62,5 miljoen. Een groot deel daarvan komt uit ACMI-vluchten.

De pas twee jaar actieve luchtvaartmaatschappij beschikt over een vloot van vier Airbus A340-300’s. Die toestellen zijn ook regelmatig in Nederland te zien, onder meer doordat Surinam Airways er vaak eentje inhuurt voor de lijndienst tussen Paramaribo en Schiphol.

Concurrentie naar de Antillen?
Als Air Belgium daadwerkelijk naar de Antillen gaat vliegen, dan krijgen KLM en TUI fly weer wat meer concurrentie. Tussen de Nederlandse Benedenwindse eilanden en Europa is verder alleen Condor actief, met een seizoenslijndienst tussen Frankfurt en Willemstad.

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.