Alle TUI reizen tot en met 10 mei 2020 geannuleerd

In navolging van de verlengde maatregelen vanuit de Nederlandse overheid en het dringende advies om in de meivakantie niet te reizen, heeft TUI besloten om alle reizen met vertrek tot en met 10 mei 2020 te annuleren:

– Alle pakketreizen van TUI / Kras / Goed Idee Reizen vertrek tot en met 10 mei 2020. 
– Alle autovakanties van TUI / Kras / Goed Idee Reizen met vertrek tot en met 10 mei 2020. 
– Alle reizen van TUI / Kras / Goed Idee Reizen waarbij alleen een accommodatie is geboekt, met vertrek tot en met 10 mei 2020. 
– Alle ticket-only boekingen met vertrek tot en met 10 mei 2020.

Voucher 
Reizigers waarvan de reis is geannuleerd, ontvangen een voucher voor de betaalde reissom waarmee een vervangende reis op een later tijdstip geboekt kan worden. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. Wanneer u een TUI reis hebt geboekt krijgt u een voucher die voor een toekomstige TUI reis gebruikt kan worden en wanneer u een Kras reis hebt geboekt krijgt u een Kras voucher die voor een toekomstige Kras reis gebruikt kan worden. 

Als u een reis bij een ander reisbureau dan TUI heeft geboekt en TUI is de uitvoerende touroperator, dan heeft u ook recht op de voucher. Het reisbureau waar u geboekt heeft, zal deze voor u aanvragen bij TUI. 

Meer informatie over de voucher leest u hieronder in de Veelgestelde Vragen.

Versoepelde Omruilgarantie 
Hiermee kunt u kosteloos uw reis met een vertrekdatum in het gehele zomerseizoen omboeken naar een andere datum, bestemming of ander reisgezelschap. 

– Omruilen mag tot 7 dagen voor vertrek*. 
– De omruilgarantie is geldig voor bestaande en nieuwe boekingen. 
– De versoepelde omruilgarantie is geldig tot en met 31 mei 2020 
– De oorspronkelijke geboekte vertrekdatum dient te zijn gelegen voor 31/10/2020 
– De nieuwe vertrekdatum van de omgeboekte reis dient uiterlijk te zijn gelegen voor 31/03/2021.

*Voor rondreizen en riviercruises is omboeken mogelijk tot 21 dagen voor vertrek. 

De voorwaarden van de TUI omruilgarantie vindt u hier
De voorwaarden van de Kras omruilgarantie vindt u hier.
De voorwaarden van de Goed Idee Reizen omruilgarantie vindt u hier.

Als de reissom van uw nieuwe vakantie duurder wordt, dan is de meerprijs van deze vakantie voor uw eigen kosten. Als de reissom van uw nieuwe vakantie goedkoper wordt, dan betaalt TUI u het verschil terug, tot 20% van het verschil in prijs in de vorm van een voucher. Deze versoepelde omruilgarantie is geldig tot en met 31 mei  2020. 

Meer informatie over de omruilen / annuleren leest u hieronder in de Veelgestelde Vragen

Niet rechtstreeks bij TUI geboekt
Heeft u niet rechtstreeks bij TUI geboekt maar bij een ander ANVR reisbureau, een bij ANVR aangesloten online reisagent of een zelfstandig reisadviseur en heeft u vragen. Neemt u dan contact op met de partij waar u uw reis geboekt heeft. Onderdelen uit de Veelgestelde vragen hieronder (zoals TUI extra’s en boekingskosten) kunnen in dat geval afwijken.  

Convenant ‘bijzondere bijstand buitenland’ van kracht

Nederlandse reizigers die gestrand zijn in het buitenland en niet in staat zijn zelf hun terugkeer naar Nederland te regelen, worden gesteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken in samenwerking met de reisbranche, verzekeringsmaatschappijen, luchtvaartmaatschappijen en Nederlandse alarmcentrales. Hiervoor is het convenant ‘Bijstand buitenland als gevolg van de impact van het corona-virus (COVID 19)’ gesloten. 

Dit convenant is bedoeld voor Nederlandse reizigers* die geen beroep meer kunnen doen op hun reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij. Gezamenlijk zal al het mogelijke gedaan worden om hen toch veilig thuis te brengen. De Nederlandse alarmcentrales zullen hierin een coördinerende rol vervullen en terugvluchten gaan organiseren. Mocht terugkeer op korte termijn niet mogelijk zijn, dan zullen de alarmcentrales waar mogelijk mensen ondersteunen om ter plekke een veilig verblijf te zoeken, totdat een thuisreis wel aan de orde is.

Reizigers die op het moment nog in het buitenland verblijven en terug naar Nederland willen kunnen zich registreren op een speciaal hiervoor geopende website: www.bijzonderebijstandbuitenland.nl.

LET OP: 
In het formulier wordt gevraagd of u uw reis via een reisorganisatie heeft geboekt.
Als u bij ons alleen een vliegticket heeft geboekt dient u bij deze vraag NEE in te vullen

Voor deze repatriëringsvluchten geldt een eigen bijdrage:
€ 300,- per persoon voor reizigers binnen Europa
€ 900,- per persoon voor reizigers buiten Europa

*Het convenant is van toepassing op reizigers en geldt niet voor Nederlanders die permanent of semi-permanent in het buitenland wonen.

Vragen over de bijzondere bijstand buitenland
Op de website www.nederlandwereldwijd.nl vindt u een overzicht met veelgestelde vragen over (terug)reizen naar Nederland en de bijzondere bijstand buitenland.

Share:

administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.